3 slaapkamer appartement 

Prijzen variëren  tussen 100€ en 190€ per nacht,

(afhankelijk van verblijfsduur en seizoen).

Contacteer ons vrijblijvend voor beschikbaarheid.

 

 

 

 

 

Peniche is onlosmakelijk verbonden met de zee, het is een van de belangrijkste Portugese vissershavens voor ambachtelijke visvangst en een groot watersportcentrum aan de Atlantische Oceaan.

De baaien van Consolaçao en Baleal zijn ideaal voor gezinnen, het strand van “Supertubos” staat bekend om zijn perfecte golven met tubevorm en is uitgeroepen tot éen van de 7 wonderen van Portugal.

Wie graag surfles neemt, kan bij ons terecht voor meer info!

 

 

Op een boottocht afstand ligt het natuurreservaat van Ilha das Berlengas.

Het heldere water is ideaal voor duikers die hier een schat aan natuurlijke zeefauna en flora ontdekken.

Je kan dagelijks de boot nemen om dit eiland te gaan bezoeken.

Vanuit ons appartement (voorzijde), ga je naar rechts en ben je op enkele stappen aan de kaai om de boot naar de Berlengas te nemen.

Reserveren is aangeraden.

 

 

Het appartement ligt pal in het historisch centrum van Peniche.

Naast het Santuarium Nossa Senhora dos Remédios, de kerken, vind je het fort van Peniche. Dit fort werd in de 16/17de eeuw gebouwd om de kust te verdedigen. Het heeft op verschillende momenten een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Portugal.

Later werd het fort omgevormd tot politieke gevangenis. Binnenin het fort, waar nu het Museu Municipal is ondergebracht, kom je alle details te weten.

 

 

 

Mooie (boot)speeltuin

Zichtbaar links bij het binnenrijden van Peniche.

Mooie bar waar je iets kan drinken of picknicken.

Tijdens de zomermaanden wordt er op zondagochtend om 10u gratis yoga/zumbales gegeven.

 

 

Almagreira (Praia da) – 10 km

Prachtig strand, hoog paradijsgehalte. Top surfspot.

 

 

Areia Branca (Praia da) – 15 km

Prachting wit zandstrand, helemaal in trek bij golfsurfers.

 

 

Baleal – 5 km

Het surfparadijs bij uitstek, Rond het schiereiland is het heerlijk wandelen. 's Avonds kan je hier goed uitgaan

(Danau Bar met DJ-sets en strandbar Tribo)

 

 

Alcobaça – 60 km

This city has only one major attraction, but it is one that can count. The massive monastery of Alcobaça dates back to the 12th century and is a UNESCO World Heritage Site. The cozy city center is also worth a visit.

 

 

Buddha Eden tuin – 30 km

Een uitgestrekte tuin vol met Oosterse beelden en kurkbomen. Voor de kinderen rijdt er een treintje. In de aanpalende quinta kan je lekker lunchen en ook de wijnen zijn er prima.

 

 

Caldas da Rainha – 35 km

Fijne congresstad waar het aangenaam winkelen is in de smalle straatjes. Gekend voor de keramiek en het thermale water. Ook in het mooie park Dom Carlos, is het leuk vertoeven. Mooie speeltuin en bar in het park.

 

 

Del Rey (Praia) – 15 km

Fenomenaal zandstrand, goeie surfspot, mooie golfcourt. Mondaine buurt.

 

 

Foz do Arelho – 35 km

Mondaine badplaats met prachtig zandstrand. Uitgeroepen tot veiligste strand van Portugal. Je kan er kitesurfen, kajakken en zeilen.

Fietsen of wandelen langs de prachtige lagune is ook een optie. Sinds kort koos een groep flamingo's de lagune uit als nieuwe vaste plek.

Leuke beachbar daar: Cocos e Veggietal

 

 

Lissabon – 85 km

De geheimen van de hoofstad ontvouwen zich niet zomaar. Het duurt lang voordat je deze schitterende parel en zijn vele wijken leert kennen.

Toch enkele aanraders zijn:

Neem de tuk-tuk om de stad te verkennen. De chauffeurs zijn jong en kennen de mooiste plekjes. Ook een rit op tram 28 voert je doorheen het oude stadscentrum van de wijk Alfama.

De studentenwijk Bairro Alto is heel mooi en sluit aan op de nog mooiere kunstenaarswijk Chiado. Daar kun je naar LX Factory, een site waar de voormalige pakhuizen tegenwoordig worden ingepalmd door kunstenaars, winkeltjes en restaurants. Ook de wijk Belém is een omweg waard. Gekend om de heerlijke pasteis de nata.

 

 

Lourinha – 15 km

Dé Portugese dinosaurussite bij uitstek! Je vindt er naast het dinosauruspark Dino Parque, ook een dinomuseum. Heel fijn voor kinderen!

 

 

Nazaré – 60 km

Populaire badplaats, gekend om de “Big Waves”. Vanaf oktober worden de golven tot wel 40m!

 

 

Obidos – 25 km

Goed bewaard ommuurd middeleeuws dorp.

Als je binnenkomt door de grote poort, wordt je meteen aangezogen door het gezellig winkelstraatje. Wie wil kan de omwalling opklimmen en helemaal rond het dorp wandelen.

Lekker lunchplekje daar: Jamon Jamon

 

 

Papoa – 2 km

Onbewoond schiereiland dat je helemaal kan rondwandelen. Zeker de moeite!

 

 

Rio Maior – 45 km

Elke zondagvoormiddag wordt de Santana Mercado gehouden, een heel grote markt waar het aangenaam vertoeven is. Ook leuk om te doen zijn de nabijgelegen zoutmijnen.

 

 

Sao Martinho do Porto – 50 km

Favoriete badplaats van de Portugezen. Mooie baai met knappe promenade. Erg mooie zonsondergang in de baai. Je vindt er talloze restaurantjes.

 

 

Sintra – 80 km

Het lijkt misschien ver, maar op een uur rijden sta je al temidden van deze Portugese parel. Met zijn talloze paleizen langs groene heuvels, de vele smalle winkelstraatjes en de leuke marktjes, is het romantische Sintra een absolute must.